THEATER BLANCO


Theater Blanco in het nieuws

De Haarlemmer oktober 2012
Succesvolle theaterimprovisaties beleeft Vijfde seizoen

 THEATER BLANCO MET VRIJ SPEL

Haarlem - In de Toneelgarage, Kamperstraat 26a, start op vrijdagavond 5 oktober, alweer het vijfde seizoen: ‘Theater Blanco met Vrij Spel’ De avonden starten om 20.15 uur, zaal open 19.45 uur en eindigen om 22.30 uur. De entree is € 5,-- p/p.
Om teleurstelling te voorkomen, reserveer via; info@theaterblanco.nl of via mob. 06 412 414 88

 door René Snoeks

Theater Blanco met Vrij Spel’ is een improvisatieavond theater met een bijzondere combinatie van; ‘de vloer op’, open bak en try-outs. Een gelegenheid waarin alle disciplines uit het theater hun speelkwartier kunnen nemen. Ook alleen toeschouwers zijn méér dan welkom. De avond staat onder leiding van regisseur Ida van de Lagemaat en trainster Jacqueline Pot.

IMPROVISATIE

Met ‘Vrij Spel’ is alles mogelijk; zelf een uitgewerkte ‘de vloer-op-scène’ spelen, zelf iets uit proberen; theater, dans, muziek, clownerie …. Het is als een open repetitieavond, waarin gewerkt wordt met improvisatie, waarbij de professionele regisseur; Ida van de Lagemaat, je ondersteunt en je verder op weg helpt. Muzikanten die scènes en de avond willen ondersteunen zijn ook  welkom, neem je instrument mee. De piano staat klaar!

 SUCCES EN VEILIGHEID

Kom gerust je ‘kunst’ uitproberen en neem de reacties van publiek en regisseur mee naar huis. De succesformule van dit inspirerende kunstconcept heeft zich de afgelopen vier seizoenen ruimschoots bewezen. De avonden worden goed bezocht en zijn meestal uitverkocht. Veel gasten die hun plankenkoorts hebben overwonnen komen weer terug voor een ontspannende avond vol met verrassende ‘speelkwartiertjes’. Heb je gekozen om publiek te zijn dan ben je dat ook en geen getouwtrek om je alsnog de vloer op te willen ‘slepen’. Die garantie heb je. Want voor alles geldt; dat de gasten zich altijd veilig moeten voelen. 

***

Recensie van Theater Blanco in Amsterdam:

Amsterdams centrum Amateurtoneel oktober 2010 Toneel in Theater Vrijburcht van start

De kop is eraf!!!

Door Wim Wiertz

Vrijdag 17 september jl. heeft Theater Blanco uit Haarlem de aftrap gegeven voor het experiment “meer toneel“ in IJburg en laten we gelijk maar vaststellen: met veel succes.

Theater Blanco, onder de bezielende leiding van Ida van de Lagemaat, was speciaal door mij gevraagd voor de openingsavond, niet in het minst omdat Theater Blanco improvisatietoneel combineert met andere mogelijkheden voor ieder van de bezoekers die zijn of haar talenten wil en durft ten toon te spreiden.

Niemand hoeft wat, maar alles mag en daar zit dan tegelijk het ongedwongen karakter van Theater Blanco.

Na een wat aarzelend begin meldden zich steeds meer kandidaten voor de ”vloer op“, die met wisselend succes de opdrachten van Ida uitvoerden.

Uitgangspunt van Ida is de mensen op de vloer zich veilig te laten voelen en ze met goed gefundeerde, bruikbare tips dusdanig te begeleiden dat de te spelen scènes meer inhoud krijgen en toneelmatig meer verantwoord.

Dat zij daar meer dan in is geslaagd, werd van harte onderstreept door een enthousiast publiek, dat beneden in het restaurant nog lang gezellig bleef napraten.

Theater Blanco met Vrijspel begint het seizoen in september op haar vaste locatie ToneelGarage, Kamperstraat 26a Haarlem, aanvang 20.15 uur. Toegangsprijs € 5,00 en vervolgens elke eerste vrijdag van de maand.

Van harte aanbevolen!!!!